АНАЛІЗ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСІВ ТА ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ПЕРЕРОБКИ ДЕРЕВИННИХ МАТЕРІАЛІВ

Автор(и)

  • Леонід Клавдійович Поліщук Вінницький національний технічний університет
  • Вадим Петрович Міськов Вінницький національний технічний університет

Ключові слова:

деревинна сировина, виготовлення брикету, виготовлення пелет, подрібнювач деревини

Анотація

Покращення стану навколишнього середовища та розвиток безвідходних виробництв стало одним з найбільш актуальних питань інженерної діяльності після стрімкого розвитку технологій та виробництв. Одним із таких напрямків є переробка деревинної сировини після щорічного прорідження та обрізки лісових, паркових, придорожніх насаджень.

Проведено аналіз технологій та обладнання для переробки деревинної сировини у брикети та пелети і визначено напрями їх досліджень та проектування. Встановлено, що різновид обладнання для первинної переробки деревинної сировини різниться, в основному, за типом подрібнювального пристрою (барабанного, дискового та роторного типу), а також за способом приведення в дію – навісні для тракторів та промислові комплекси від дизельних чи інших двигунів. Відзначено, що для міських господарчих комплексів варто використовувати навісні подрібнювачі з дисковим подрібнювальним пристроєм, оскільки вони мобільні, простіші за конструкцією, менш габаритні у порівнянні з виробничими комплексами і на їх експлуатацію потрібно витрачати менше коштів.

Проаналізовано способи виготовлення брикетів та пелет та обладнання для їх пресування. Обґрунтовано характеристики сировини – розмір фракції, вологість та температурний режим для отримання якісної продукції.

Об'єкт дослідження – процес переробки деревинної сировини у брикети та пелети.

Мета дослідження – аналіз технологічних процесів та обладнання для переробки деревинних матеріалів для формування технічного завдання на його виготовлення і рекомендацій щодо їх вдосконалення та експлуатації.

Біографії авторів

Леонід Клавдійович Поліщук, Вінницький національний технічний університет

кандидат технічних наук, професор, професор кафедри «Галузеве машинобудування»

Вадим Петрович Міськов, Вінницький національний технічний університет

кандидат технічних наук, старший викладач кафедри «Галузеве машинобудування»

Посилання

1. Лотош В. Е. Переработка отходов природопользования / В. Е. Лотош. – Екатеринбург : Полиграфист, 2007. – 503 с.
2. Гомонай М. В. Производство топливных брикетов. Древесное сырье, оборудование, технологии, режимы работы : монография / М. В. Гомонай. – М. : ГОУ ВПО МГУЛ, 2006. – 68 с.

=============REFERENCES==============
1. Lotosh V. E. Pererabotka otkhodov pryrodopolʹzovanyya. – Ekaterynburh : Polyhrafyst, 2007. – 503 s.
2. Homonay M. V. Proyzvodstvo toplyvnykh bryketov. Drevesnoe syrʹe, oborudovanye, tekhnolohyy, rezhymy raboty: monohrafyya. – M.: HOU VPO MHUL, 2006. – 68 s.

##submission.downloads##

Переглядів анотації: 252

Опубліковано

2017-07-03

Як цитувати

[1]
Л. К. Поліщук і В. П. Міськов, «АНАЛІЗ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСІВ ТА ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ПЕРЕРОБКИ ДЕРЕВИННИХ МАТЕРІАЛІВ», ВМТ, вип. 1, с. 77–83, Лип 2017.

Номер

Розділ

Articles

Метрики

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають