ВІБРОУДАРНИЙ ПРИСТРІЙ З ГІДРОІМПУЛЬСНИМ ПРИВОДОМ ПІДВИЩЕНОЇ ШВИДКОДІЇ ТА ЕФЕКТИВНОСТІ ДЛЯ ДЕФОРМАЦІЙНОГО ЗМІЦНЕННЯ ПОВЕРХОНЬ ДЕТАЛЕЙ МАШИН - Обертюх, Роман Романович; Слабкий, Андрій Валентинович; Марущак, Михайло Володимирович (Вісник машинобудування та транспорту, 2017)
Об’єкт дослідження – пристрої для деформаційного зміцнення деталей машин. Мета роботи – сформувати основні вимоги до пристроїв для деформаційного зміцнення та, ґрунтуючись на запропонованих вимогах, розробити нову конструкції пристрою. За результатами досліджень гідроімпульсних пристроїв для деформаційного зміцнення встановлено, що найбільш раціонально підвищувати ефективність оброблення поверхневою пластичною деформацією шляхом підвищення швидкодії спрацювання генераторів імпульсів тиску пристроїв. Ґрунтуючись на отриманих результатах запропоновано нову конструкцію віброударного пристрою з гідроімпульсним приводом підвищеної швидкодії, який монтується безпосередньо в різцетримачі токарного верстата без зміни його конструкції.