ОБҐРУНТУВАННЯ КРИТЕРІЇВ ОЦІНКИ ВПЛИВУ УДОСКОНАЛЕНОЇ СИСТЕМИ ДІАГНОСТУВАННЯ НА ЕФЕКТИВНІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ - Поляков, Андрій Павлович; Горбай, Орест Зенонович; Миронюк, Микола Юрійович (Вісник машинобудування та транспорту, 2017)
В статті проаналізовано критерії оцінки впливу на ефективність використання транспортних засобів удосконаленої системи діагностування. Об’єкт дослідження – показники ефективності використання транспортних засобів. Мета роботи – проаналізувати як критерії оцінки удосконаленої системи діагностування впливають на ефективність використання транспортних засобів. В якості критеріїв для визначення оптимальної періодичності профілактичних технічних впливів використовуються: ймовiрнiсть безвідмовної роботи, ймовiрнiсть справного стану, параметр потоку відмов, середнє напрацювання на відмову та iн. Це пояснюється тим, що вони охоплюють багато конструктивно-технологічних i експлуатаційних факторів i, отже, досить повно характеризують надійність ТЗ в заданих умовах експлуатації. Таким чином встановлено, що критерії оцінки впливу на ефективність транспортних засобів базуються на: - параметрі потоку відмов, що є показником надійності відновлюваних об’єктів, та розраховується за статистичними даними; - ймовiрностi безвідмовної роботи, що є показником безвідмовності.