ВПЛИВ ПАРАМЕТРІВ СИСТЕМИ КЕРУВАННЯ НА ХАРАКТЕРИСТИКИ LS-ГІДРОПРИВОДУ ПІД ЧАС РОБОТИ В РЕЖИМІ РОЗВАНТАЖЕННЯ ГІДРОНАСОСА - Петров, Олександр Васильович; Козлов, Леонід Геннадійович; Коріненко, Микола Петрович; Гарбуз, Євгеній Сергійович (Вісник машинобудування та транспорту, 2016)
Об’єкт дослідження – LS-гідропривод під час роботи в режимі розвантаження гідронасоса. Мета роботи – зменшення тиску гідронасоса, часу перехідного процесу та величини перерегулювання за тиском гідронасоса під час роботи у режимі розвантаження гідронасоса. При роботі гідроприводу у режимі розвантаження гідронасоса важливим параметром є тиск рН, під яким відбувається злив робочої рідини. У відомих LS-гідроприводах величина тиску рН складає (1,4...2,0) МПа, яка відповідає величині зрівноважувального перепаду тиску Δр, що викликає підвищення втрат потужності. З метою зменшення величини тиску рН в режимі розвантаження гідронасоса, запропоновано нову схему LS-гідроприводу на базі мультирежимного гідророзподільника, до складу якого входить запобіжно-переливна секція, в якій за рахунок введення спеціального плунжера відбувається зміна параметрів системи керування, що дозволило зменшити величину тиску рН до значень (0,17...0,3) МПа. Мінімізація величини тиску рН забезпечується сполученням конструктивних параметрів переливного клапана запобіжно-переливної секції. В результаті додаткових теоретичних досліджень визначено, що отримані сполучення конструктивних параметрів не збільшують час перехідного процесу та величину перерегулювання за тиском під час роботи гідроприводу в режимі розвантаження гідронасоса.