ДОСЛІДЖЕННЯ ДИНАМІЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПРОПОРЦІЙНОГО ЕЛЕКТРОГІДРАВЛІЧНОГО РОЗПОДІЛЬНИКА З НЕЗАЛЕЖНИМ КЕРУВАННЯМ ПОТОКАМИ ТА СТЕЖНОЮ СИСТЕМОЮ - Лозінський, Дмитро Олександрович; Білінський, Андрій Миколайович; Мальвіна, Лозінська Миколаївна; Коломійчук, Антон Вікторович (Вісник машинобудування та транспорту, 2018)
Об’єкт дослідження – пропорційний електрогідравлічний розподільник з незалежним керування потоками. Мета роботи – дослідження впливу стежної системи на динамічні характеристики пропорційного електрогідравлічного розподільника. В мобільних машинах гідропривод в багатьох випадках забезпечує виконання основних робочих операцій і якість виконання цих операцій безпосередньо залежить від характеристик його елементів та гідроприводу в цілому. В роботі, на основі математичної моделі, проведені дослідження впливу конструктивних параметрів на динамічні характеристики Застосування стежної системи не спричиняє суттєвих погіршень динамічних характеристик, зменшуються перерегулювання та час регулювання, що покращує швидкодію та зменшує перенавантаження. Вплив конструктивних параметрів на динамічні характеристики не має однозначного характеру і для визначення найбільш раціональних параметрів потребує проведення подальших досліджень.