ІМІТАЦІЙНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ПРИ ДОСЛІДЖЕННІ ДИНАМІКИ ВІБРОМАШИН З ГІДРОІМПУЛЬСНИМ ПРИВОДОМ - Терещенко, Олександр Петрович; Терещенко, Єлизавета Олександрівна (Вісник машинобудування та транспорту, 2016)
В статті розглядається використання методів імітаційного моделювання при дослідженні динаміки гідромеханічних систем вібропресів. Об’єкт дослідження – динамічні моделі вібропресів з гідроімпульсним приводом. Мета роботи – розробка загального підходу до побудови динамічних і математичних моделей машин з гідроімпульсним приводом. Результатом проведених досліджень є наступне, що доцільно під час проведення аналізу динаміки вібропресів з гідроімпульсним приводом крім загальноприйнятих для гідравлічних ковальсько-штампувальних машин припущень, з метою спрощення аналізу, розглядати технологічний цикл машини поетапно, складаючи для кожного з етапів прості динамічні моделі.