СИСТЕМА МОНІТОРИНГУ ТЕХНІЧНОГО СТАНУ АВТОМОБІЛЬНОГО ДВИГУНА - Кукурудзяк, Юрій Юрійович (Вісник машинобудування та транспорту, 2016)
Об’єкт дослідження – процес моніторингу технічного стану автомобільного двигуна. Мета роботи – розробка послідовності створення автоматизованої системи моніторингу технічного стану автомобільного двигуна. Метод дослідження – аналіз і синтез. В статті описано загальну послідовність створення автоматизованої системи моніторингу технічного стану автомобільного двигуна. Визначені основні недоліки планово-попереджувальної системи ТО і ремонту автомобілів. На даний час можна констатувати той факт, що питання моніторингу технічного стану автомобільного двигуна вивчене не достатньо і не існує чіткої науково обґрунтованої методики, яка б задовольняла сучасні вимоги щодо автоматизації процесу діагностування. Процес контролю технічного стану автомобільного двигуна перш за все передбачає отримання ефективного та достовірного потоку інформації про значення діагностичних параметрів. Такий інформаційний потік може бути отриманий засобами моніторингу. Моніторинг технічного стану автомобільного двигуна є складовою системи автоматизованого інтелектуально-експлуатаційного моніторингу (АІЕМ), яка передбачає визначення поточного стану кожного складового елемента процесу експлуатації автомобілів, як окремого об’єкта відповідного класу, що відповідає основним положенням об’єктно-орієнтованого аналізу.