ГІДРОІМПУЛЬСНИЙ ПРИСТРІЙ ДЛЯ ВІБРОСВЕРДЛІННЯ - Обертюх, Роман Романович; Слабкий, Андрій Валентинович; Бурдейний, Микола Сергійович (Вісник машинобудування та транспорту, 2018)
Об’єкт дослідження – пристрій для вібраційного свердління. Мета роботи – сформулювати основні вимоги до пристроїв для вібросвердління та, ґрунтуючись на запропонованих вимогах, розробити нову конструкції пристрою. За результатами досліджень малогабаритних пристрої для вібраційного різання запропоновані вимоги та конструктивні принципи, які в більшій мірі реалізовані в новій конструкції пристрою для вібросвердління на базі гідроімпульсного приводу.