ПОРІВНЯЛЬНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ МОДЕЛЕЙ ГРАНИЧНИХ ПЛАСТИЧНИХ ДЕФОРМАЦІЙ - Михалевич, Володимир Маркусович; Добранюк, Юрій Володимирович; Краєвський, Володимир Олександрович (Вісник машинобудування та транспорту, 2018)
У цій статті обґрунтовано необхідність проведення всебічного порівняльного аналізу моделей граничних пластичних деформацій, які запропоновані у вітчизняній та закордонній літератур за останні пів століття. Виконано аналіз цитувань деяких найбільш популярних праць з розробки критеріїв руйнування при пластичному деформуванні. На основі деяких найбільш популярних моделей граничних деформацій отримано велику кількість окремих співвідношень, що необхідні для їх подальшого детального аналітичного та числового аналізу в порівнянні з експериментальними даними.